085 0030140 info@mffa.nl
De Belastingdienst gaat extra erop letten dat ondernemers privékosten niet als zakelijk kosten in mindering gaan brengen op hun winst.

Pilot bij 360 ondernemers

De Belastingdienst gaat extra aandacht besteden aan ondernemers die privé-uitgaven op de zaak boeken. Na een pilot bij 360 ondernemers corrigeerde de fiscus 1,3 miljoen euro aan kosten. Dit is aanleiding om de aangiften van een grotere groep onder de loep te nemen.

Het als ondernemer alleen mogelijk zakelijke kosten in aftrek te brengen als de kosten die gemaakt worden ook daadwerkelijk voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Indien dit privékosten betreffen zal hierop een correctie worden aangebracht door de Belastingdienst waarbij mogelijke boetes komen kijken. De fiscus kwam tijdens een onderzoek een ondernemer tegen die een keuken van € 35.000 op de zaak boekte. Ook was er iemand die de kosten van een saunabezoek met de hele familie als zakelijke kosten op de winst afboekte. Ondernemers die kosten ten onrechte zakelijk hebben geboekt kunnen een navordering van de fiscus krijgen met een  boete die kan oplopen tot 100%.

De Belastingdienst heeft bekend gemaakt dat dit project deel uit maakt van de inspanningen om toezicht en invordering door de Belastingdienst te versterken.

Zie ook de Belastingdienst website voor meer informatie over wat zakelijke kosten zijn. U kunt ook contact met ons opnemen hiervoor via ons contact formulier.

Bron: accountancynieuws

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze prijzen?

  Email: info@mffa.nl

  Telefoon:
In Nederland: 085 0030140
Vanuit het buitenland: +31 20 2615615

  Kantoren:
Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
Den Haag: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

1 + 9 =

Folkert Mijlof is de oprichter van MFFA Belastingadvies en heeft als fiscaal adviseur meer dan 30 jaar ervaring met particulieren en bedrijven (nationaal en internationaal).