085 0030140 info@mffa.nl

M Biljet invullen bij emigratie / immigratie

Heeft u ondersteuning of hulp nodig bij het invullen van het M Biljet? Wij hebben als specialisten op het gebied van emigratie en immigratie de nodige ervaring om u te adviseren en te ondersteunen met het indienen van het M formulier?

Wat is een M biljet?

Een M biljet is een belastingaangifte formulier dat u invult na het jaar dat u Nederland heeft verlaten dan wel dat u naar Nederland bent gekomen.

M Biljet

Bij uitschrijving uit de gemeentelijke basis administratie (GBA) wordt automatisch een M biljet (migratie biljet) naar het adres gezonden in het buitenland. Indien dit niet automatisch gebeurt zal er een aanvraag M biljet bij de Belastingtelefoon (telefoonnummer 0800-0543) gedaan moeten worden. Wij kunnen u ondersteunen met het klaarmaken en indienen van het m biljet / m formulier

$

M Biljet invullen – niet elektronisch indienen

Veel mensen zijn gewend om elektronisch een aangifte Inkomstenbelasting in te dienen. Een M formulier kan echter niet elektronisch ingediend worden. U krijgt een grote pakket met vragen toegestuurd die vaak als ingewikkeld worden ervaren. De Belastingdienst vraagt in het M formulier over welke periode u in Nederland bent geweest. Het M biljet dient altijd voor 1 juli van een jaar ingediend te worden.

Net als veel andere advieskantoren beschikken wij over een elektronisch aangifte programma waarmee het M biljet elektronisch ingevuld kan worden (niet op papier).

$

Buitenlands belastingplichtige – kwalificerende buitenlands belastingplichtige

Indien u zich uitschrijft bij de gemeente waar u woont omdat u emigreert wordt u automatisch buitenlands belastingplichtig. Indien meer dan 90% van de inkomsten belast zijn in Nederland ziet de belastingdienst u als “kwalificerend buitenlands belastingplichtig”. Zodoende heeft de kwalificerende buitenlandse belastingplichtige dezelfde fiscale mogelijkheden als een binnenlandse belastingplichtige zoals bijvoorbeeld hypotheekrente, aftrek studiekosten.

Wij hebben verschillende artikelen geschreven op het gebied van emigratie, zoals emigratie en wat te doen met de eigen woning en werken in het buitenland.

$

M biljet aanvragen

Vaak krijgt u automatisch een uitnodiging tot het doen van aangifte als u migreert. Deze uitnodiging zal geschieden per post. Verstandig is het om een postadres in Nederland aan te houden omdat post in het buitenland niet altijd aankomt waardoor u tegen boetes e.d. aan kan lopen.

Geen uitnodiging

Indien u geen uitnodiging ontvangt is het verstandig zelf contact met de belastingdienst op te nemen. Dit komt doordat vaak in het jaar van migratie er teveel loonbelasting wordt ingehouden door de werkgever. De loonadministratie houdt namelijk belasting in op basis van een 12 maands periode terwijl er vaak minder maanden gewerkt wordt. Daardoor kan door middel van indiening M formulier / M biljet het teveel betaalde teruggevraagd worden.

Ondersteuning / hulp nodig bij indiening?

Heeft u ondersteuning of hulp nodig bij het indienen van het M formulier? Wij hebben als specialisten op het gebied van emigratie en immigratie de nodige ervaring om u te adviseren en te ondersteunen met het indienen van het M formulier.

Neem vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Bellen kan ook op: +31 (0)85 00 30140.

U kunt ook informatie vinden op de websites van de belastingdienst.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze prijzen?

  Email: info@mffa.nl

  Telefoon:
In Nederland: 085 0030140
Vanuit het buitenland: +31 20 2615615

  Kantoren:
Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
Den Haag: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

7 + 12 =

Specialist in: Expats | International Companies , MFFA Belastingadvies | Tax Advice
Jeroen Mijlof graduated in economics and tax law at the University of Groningen. He has + 15 years’ experience in National and International Tax Law for both individuals and companies. Before MFFA he worked at the Dutch tax authorities, KPMG Meijburg and RSM International Tax Services .