085 0030140 info@mffa.nl

Lbb-20 formulier – Verzoek vrijstelling inhouding LB/PVV

Het Lbb-20 formulier kan uitkomst bieden indien u in het buitenland woont en u nog steeds inkomsten verkrijgt uit Nederland waarop loonbelasting wordt ingehouden. Dit kan zich voordoen als u bijvoorbeeld een pensioen heeft uit Nederland en woont in het buitenland. Ook kan het voorkomen dat u werk het toelaat dat u in het buitenland woont maar dat u nog wel op de loonlijst staat bij een Nederlandse werkgever (bijvoorbeeld piloten, mensen op zee). Indien dit laaste het geval is dan bent u voor de sociale zekerheid verplicht verzekerd daar waar u werkgever is gevestigd.

Wettelijk is een pensioenfonds of werkgever als inhoudingsplichtige verplicht loonbelasting in te houden. Deze inhouding kan achterwege blijven indien men een ondertekende beschikking (Lbb 20 formulier) heeft gekregen van de Belastingdienst. In dit Lbb 20 formulier wordt vastgesteld of de fiscale woonplaats van betrokkene inderdaad in het buitenland is. In dat geval is de inhoudingsplichtige ontheven van de verplichting om loonbelasting in te houden.

Lbb-20 formulier – Voordeel

Het voordeel van een Lbb 20 verklaring is dat er geruime tjd (tien jaren) geen loonbelasting hoeft te worden ingehouden door uw werkgever. En u hoeft het geld niet terug te vragen via de aangifte IB/PVV (ervan uitgaande dat er niks veranderd in u persoonlijke omstandigheden). Tevens kunt u nu direct over het geld beschikken (cash-flow).

Verzoek vrijstelling inhoudingsplichtige (Lbb 20 formulier)

Wilt u meer informatie over verzoek vrijstelling inhoudingsplichtige? Neem vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Bellen kan ook op: +31 (0)85 00 30140

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze prijzen?

  Email: info@mffa.nl

  Telefoon:
In Nederland: 085 0030140
Vanuit het buitenland: +31 20 2615615

  Kantoren:
Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
Den Haag: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

8 + 6 =

Folkert Mijlof is de oprichter van MFFA Belastingadvies en heeft als fiscaal adviseur meer dan 30 jaar ervaring met particulieren en bedrijven (nationaal en internationaal).