085 0030140 info@mffa.nl

Innovatie & Investeringsaftrek

Gaat u innovatief ondernemen of bent u een innovatief ondernemer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

MFFA Belastingadvies | Tax Advice

Aanvraag – innovatiebox – WBSO – EIA – MIA/VIA

Voor ondernemers die willen innoveren en aan Research en Development doen, bestaan er verschillende aantrekkelijke fiscale regelingen in Nederland. Te denken valt aan de innovatiebox, de WBSO-regeling, of Research & Development aftrek (RDA). Op gebied van de investeringsaftrek kennen we de EIA en de MIA/Vamil. Om van deze fiscale regelingen te kunnen profiteren, dient een aanvraag ingedient te worden bij Agentschap NL. Ervaring leert ons dat indien u een aanvraag zo uitgebreid en goed mogelijk beschrijft bij de indiening, deze eerder geaccepteerd wordt. Op basis van een inschatting kunnen wij bepalen of wij de aanvraag innovatiebox/ WBSO op basis van no cure, no pay kunnen doen.

Op gebied van innovatie kennen we de volgende regelingen:

Innovatiebox: een maatregel die bewerkstelligt dat opbrengsten uit innovatie belast worden tegen slechts 5% vennootschapsbelasting. Ondernemers die investeren in R&D en die in aanmerking komen voor de innovatiebox betalen niet het normale 20%-25% vennootschapsbelasting tarief maar betalen slechts 5%.

Wij hebben een presentatie innovatiebox 2015 gemaakt. Click hier voor meer info.

Om in aanmerking te komen voor de innovatiebox gelden de volgende voorwaarden:

  • Het immaterieel actief wordt zelf ontwikkeld en hiervoor is een octrooi of S&O verklaring verkregen;
  • Het inkomen dat u behaalt moet voor ten minste 30% het directe gevolg zijn van het octrooi dat hieruit voortkomt;
  • De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk): ondernemers krijgen een korting op het bedrag aan loonbelasting dat afgedragen dient te worden aan de Belastingdienst;
  • De Research & Development Aftrek (R&D-aftrek of RDA): ondernemingen kunnen met deze faciliteit een aanvullende aftrekpost in aanmerking nemen voor bepaalde kosten en investeringen betrekking hebbend op R&D. De aanvraag hiervan dient tegelijk plaats te vinden met de WBSO.

Gaat u innovatief ondernemen of bent u een innovatief ondernemer?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Bellen kan ook binnen Nederland op (0)85 0030140 of vanuit het buitenland op +31 (0)20 2615615.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze prijzen?

info@mffa.nl

In Nederland: +31 (0)85 0030140
Vanuit het buitenland: +31 (0)20 2615615

Kantoren:

Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
Den Haag: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

6 + 8 =

Specialist in: Expats | International Companies , MFFA Belastingadvies | Tax Advice
Jeroen Mijlof graduated in economics and tax law at the University of Groningen. He has + 15 years’ experience in National and International Tax Law for both individuals and companies. Before MFFA he worked at the Dutch tax authorities, KPMG Meijburg and RSM International Tax Services .