085 0030140 info@mffa.nl

C-biljet – wonen in buitenland

Heeft u ondersteuning of hulp nodig bij het indienen van het c-biljet? Wij hebben als specialisten op het gebied van emigratie en immigratie de nodige ervaring om u te adviseren en te ondersteunen met het indienen van het c-biljet.

MFFA Belastingadvies | Tax Advice

C-BILJET – WONEN IN BUITENLAND

Bent u geëmigreerd en heeft u net een M biljet ingevuld dan moet u in sommige gevallen aangifte blijven doen in Nederland?

U woont buiten Nederland, maar u hebt nog Nederlandse inkomsten, bijvoorbeeld een nabetaling, pensioen of eigen bedrijf of u heeft een tweede woning in Nederland. In dat geval moet u in Nederland aangifte blijven doen als buitenlands belastingplichtige. U moet voor de Belastingdienst een C biljet invullen voor de jaren daarna. Het invullen van zo’n C biljet is behoorlijk lastig en kan flink wat tijd kosten. Niet te vergeten, de keuze tussen binnen- of buitenlands belastingplicht en de consequenties daarvan.

accounting services netherlands

Wanneer een C-formulier?

U moet in Nederland aangifte doen als u:

  • een ‘aangiftebrief’ hebt ontvangen
  • een ‘C-formulier’ hebt ontvangen
  • geen ‘aangiftebrief’ of ‘C-biljet’ hebt ontvangen, maar in het desbetreffende jaar inkomsten uit Nederland had waarover u meer dan € 45 belasting moet betalen

Mocht na enige jaren blijken dat u geen belasting meer te betalen heeft in Nederland, dan zal het C-biljet u niet meer toegezonden worden. Ontvangt u het C-biljet, dan dient u het in te vullen, ook al hoeft u geen belasting te betalen in Nederland.

Hebt u geen aangiftebrief of C-formulier ontvangen? Maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan € 14 terugkrijgt? Dan adviseren we om toch aangifte te doen. U kunt bijvoorbeeld over het jaar 2015 nog geld terugvragen tot en met 31 December 2020 (tot 5 jaar terug).

Wilt u meer info over C-formulier (C-biljet)?

Heeft u ondersteuning of hulp nodig bij het indienen van het C-biljet? Wij hebben als specialisten op het gebied van emigratie en immigratie de nodige ervaring om u te adviseren en te ondersteunen met het indienen van het C-biljet.

Neem vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Bellen kan ook binnen Nederland op (0)85 0030140 of vanuit het buitenland op+31 (0)20 2615615.

U kunt ook informatie vinden op de website van de Belastingdienst.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze prijzen?

info@mffa.nl

In Nederland: +31 (0)85 0030140
Vanuit het buitenland: +31 (0)20 2615615

Kantoren:

Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
Den Haag: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

7 + 4 =

Specialist in: Expats | International Companies , MFFA Belastingadvies | Tax Advice
Jeroen Mijlof graduated in economics and tax law at the University of Groningen. He has + 15 years’ experience in National and International Tax Law for both individuals and companies. Before MFFA he worked at the Dutch tax authorities, KPMG Meijburg and RSM International Tax Services .