085 0030140 info@mffa.nl

BTW nummer aanvragen – particulier met zonnepanelen

Een BTW nummer aanvragen is wellicht mogelijk in de toekomst voor particulieren die zonnepanelen aanschaffen een dit zelf kan produceren. Op grond van een uitspraak van het Hof van Justitie (HVJ 20 juni 2013) zijn particulieren die met zonnepanelen opgewekte elektriciteit tegen betaling terugleveren aan het net, ondernemers voor de BTW. De belastingdienst beraadt zich nu op de gevolgen van de uitspraak voor de BTW.

BTW-nummer afgifte

De belastingdienst heeft aangegeven dan men in afwachting is, waardoor nog geen BTW-nummers worden afgegeven. Aangegeven is dat particulieren die een BTW-nummer aangevraagd hebben omdat ze zonnepanelen hebben, nog niet meteen een BTW-nummer zullen krijgen. Als het ministerie van jusitite een standpunt heeft ingenomen zullen de aanvragen afgehandeld worden.

De Kamer van Koophandel liet eerder al weten dat particuliere eigenaren van zonnepanelen niet als ondernemers in de zin van de Handelsregisterwet te beschouwen, en ze daarom ook niet in te schrijven als ondernemer. De KvK verwijst hen juist door naar de Belastingdienst om een BTW-nummer aan te vragen.

Mogelijkheden – zonder BTW-nummer

Wellicht zijn er mogelijkheden om toch al een verzoek in te dienen bij de belastingdienst. Neem hiervoor contact met ons op info@mffa.nl

Bron: Belastingdienst Nieuws 25 juli 2013

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze prijzen?

  Email: info@mffa.nl

  Telefoon:
In Nederland: 085 0030140
Vanuit het buitenland: +31 20 2615615

  Kantoren:
Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
Den Haag: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

7 + 7 =

Folkert Mijlof is de oprichter van MFFA Belastingadvies en heeft als fiscaal adviseur meer dan 30 jaar ervaring met particulieren en bedrijven (nationaal en internationaal).