085 0030140 info@mffa.nl

Boekenonderzoek Belastingdienst

Een boekenonderzoek van de Belastingdienst is geen fijne gedachte voor uw onderneming. Het is belangrijk dat u weet welke spelregels er gelden voor u maar ook voor de Belastingdienst. Een Inspecteur mag bijvoorbeeld niet zomaar overal rond gaan kijken, zoals in lades, kasten en archief. Wilt u ergens niet dat hij komt, dan mag u gerust de toegang weigeren.

Boekenonderzoek Belastingdienst – Wees goed voorbereid

Bij een boekenonderzoek verricht door de Belastingdienst gelden bepaalde spelregels. Daarom is het niet onbelangrijk te weten wat deze spelregels zijn en wat de gang van zaken is tijdens dit boekenonderzoek. Wees daarom goed voorbereid als de Inspecteur te woord gestaan moet worden. Op gebied van boekenonderzoek hebben wij ervaring in:

  • Bijstand eerste hoorgesprek met de Belastingdienst waarbij afgespraken worden gemaakt over de wijze waarop het boekenonderzoek wordt aangepakt
  • Ondersteuning en begeleiding tijdens gehele periode boekenonderzoek
  • Check welke dossiers ingekeken kunnen worden
  • Afhandeling en vastlegging gemaakte afspraken met de Belastingdienst. Tevens zal opgenomen worden dat voor de toekomst niet nog een keer een correctie op hetzelfde onderwerp ter sprake zal komen.

Meer weten over boekenonderzoek belastingdienst?

Loopt u tegen een boekenonderzoek belastingdienst aan of wilt u een leidraad waarin staat wat wel en wat niet gedaan mag worden tijdens een boekenonderzoek. Neem dan vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Bellen kan ook op: +31 (0)85 00 30140

Voor meer informatie kunt u ook op de website van de Belastingdienst kijken.

Contact

Do you have any questions or would you like to know more about our prices?

info@mffa.nl

Call us: +31 (0)85 0030140
From abroad: +31 (0)20 2615615

Offices:

Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
The Hague: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

2 + 6 =

Folkert Mijlof is de oprichter van MFFA Belastingadvies en heeft als fiscaal adviseur meer dan 30 jaar ervaring met particulieren en bedrijven (nationaal en internationaal).