085 0030140 info@mffa.nl

Aangifte inkomstenbelasting

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van inkomstenbelasting aangifte of advies?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

MFFA Belastingadvies | Tax Advice

Aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting (IB aangifte) dient ieder jaar weer ingediend te worden, ook dit jaar valt de blauwe enveloppe weer op de deurmat. Iedereen die in Nederland een inkomen verkrijgt of vermogen heeft is hierover wettelijk verplicht belasting over te betalen. De belasting wordt in eerste instantie ingehouden bij de  werkgever die loonbelasting/premie volksverzekeringen inhoudt. Daarna wordt meestal achteraf ook nog de aangifte inkomstenbelasting ingediend.

De belastingadviseurs van MFFA Belastingadvies hebben veel ervaring met het indienen van de aangifte inkomstenbelasting voor particulieren en ondernemers (eenmanszaak, vof, maatschap). Naast de belastingaangifte verzorgen wij ook de boekhouding en de jaarrekening. Dit zorgt ervoor dat wij alles in één pakket tegen een vaste prijs kunnen aanbieden (boekhouding, aangiften, advies).

accounting services netherlands

Belastingaangifte doen – IB aangifte
Veel voorkomende vragen

Bij de aangifte inkomstenbelasting komen altijd vragen kijken.

Wij horen vaak de volgende vragen:

t

Kan ik ook uitstel krijgen bij de aangifte inkomstenbelasting?

U kunt indien gewenst voor de aangifte inkomstenbelasting bij ons in de uitstelregeling (Becon-regeling) terecht komen. Als u onder onze uitstelregeling valt, mag de aangifte inkomstenbelasting een stuk later worden ingediend. Bijvoorbeeld voor de belastingaangifte 2013 mogen wij de aangifte uiterlijk 1 mei 2015 indienen bij de Belastingdienst, normaal is dit 1 april 2014. Neem gerust contact op als u dit graag wil.

t

Wat gebeurt er als de belastingdienst de ingediende aangifte niet volgt?

De belastingdienst volgt niet altijd de ingediende aangifte inkomstenbelasting. De belastingdienst verstuurd dan een aanslag die af zal wijken van de ingediende aangifte inkomstenbelasting. Als er redenen voor zijn, kunt u hier tegen bezwaar maken. Onze ervaring leert dat het altijd goed is om bezwaar te maken omdat de belastingdienst het ook niet altijd goed heeft. Wij bespreken vrijblijvend met u wat u kansen zijn. Het zou zonde zijn als u geld laat liggen!

t

Wat voor aangifte moet ik indienen als ik ga emigreren naar het buitenland?

Bij emigratie naar het buitenland dient uitschrijving bij de gemeentelijke basis administratie (GBA) plaats te vinden. De GBA zal hierna de belastingdienst informeren, die automatisch een zogenaamd M-biljet zal toesturen (uitgaande dat u altijd al de belastingaangifte indiende in Nederland). Dit M-biljet dient handmatig op papier ingediend te worden (kan niet elektronisch!). Echter, als belastingadvies kantoor hebben wij wel de mogelijkheid het M-biljet elektronisch in te dienen.

 Zie ook ons artikelen emigratie belastingadvies en werken in het buitenland

Immigratie naar Nederland:
Indien u naar Nederlands bent geïmmigreerd geldt ook dat u zich dient in te schijven bij de GBA van uw gemeente. U krijgt nu niet automatisch een M-biljet uitgereikt omdat u niet bekend bent bij de Belastingdienst. Echter indien u inkomsten gaat verkrijgen in Nederland en u denkt dat hierover belasting betaald moet worden, moet u zelf contact opnemen en verzoeken om uitreiking van een M-biljet zodat u aangifte kunt doen.

t

Wat heeft MFFA Belastingadvies nodig om de belastingaangifte in te dienen?

Om voor u de aangifte inkomstenbelasting in te dienen hebben wij een IB aangifte checklist opgesteld.

Inkomstenbelasting advies

Naast het indienen van de IB aangifte verzorgen wij Inkomstenbelasting advies (IB advies).
Te denken valt aan:

  • Aankoop eigen woning, vakantiehuis, 2e huis, leegstaande woning, beleggingspand
  • Echtscheiding, alimentatie, persoonsgebonden aftrek, middeling
  • Pensioen, jaarruimte, reserveringsruimte, lijfrente
  • Middeling inkomen, vermogensbeheer, vermogensplanning
  • Emigratie belastingadvies, immigratie, voorkoming dubbele belasting, buitenlandse belastingplicht
  • Pand ter beschikking stellen aan de eigen B.V (TBS regeling) , resultaat overige werkzaamheden (ROW)

Meer weten over onze fiscale diensten?

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van inkomstenbelasting aangifte of advies? Wilt u advies waarbij de fiscale risico’s zoals naheffingen en boetes worden uitgesloten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door middel van ons contactformulier. Wij zullen dan de fiscale kansen en mogelijkheden met u doornemen. U kunt ons ook bellen op 085 00 30140.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze prijzen?

info@mffa.nl

In Nederland: +31 (0)85 0030140
Vanuit het buitenland: +31 (0)20 2615615

Kantoren:

Amsterdam: Keizersgracht 62, 1015 CS
Amstelveen: Laan van Kronenburg 14, 1183 AS
Bovensmilde (Assen): Witterweg 2, 9421 PG
Den Haag: Schenkkade 50, 2595 AR
Eindhoven: Hurksestraat 64, 5652 AL

2 + 1 =

Specialist in: Expats | International Companies , MFFA Belastingadvies | Tax Advice
Jeroen Mijlof graduated in economics and tax law at the University of Groningen. He has + 15 years’ experience in National and International Tax Law for both individuals and companies. Before MFFA he worked at the Dutch tax authorities, KPMG Meijburg and RSM International Tax Services .